KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

i-Portunus Houses: objavljeni rezultati (1. krug)

i-Portunus Houses results R1

i-Portunus Houses dio je pilot-projekta Europske komisije koji se bavi testiranjem različitih modela mobilnosti za umjetnike, stvaraoce i kulturne profesionalce.

 

i-Portunus Houses provodi partnerski konzorcij sastavljen od organizacija koje su i same bile pioniri europskih programa kulturne mobilnosti. Partnerski konzorcij koordinira European Cultural Fundation (Amsterdam), a uključuje MitOst (Berlin) kao glavno središte za provedbu mobilnosti i Zakladu Kultura Nova (Zagreb) kao središte za procjenu i analizu.

U prvom krugu, poziv i-Portunus Houses fokusirao se na domaćine (host) naglašavajući njihovu vrijednost u pružanju učinkovitih rezidencija i radnog okruženja za kreativne pojedince. Poziv je bio otvoren u periodu od 21. svibnja do 30. lipnja 2021. godine, a mogli su se prijaviti umjetnici i kulturni profesionalci iz 41 države koje sudjeluju u programu Kreativna Europa (uključujući i UK). Odabrani domaćini i-Portunus Housesa svoje projektne prijedloge realizirat će u razdoblju od kraja kolovoza 2021. do kraja svibnja 2022. godine.

 

U prvo krugu Poziva pristiglo je 189 projektnih prijedloga iz 36 država koji su okupili ukupno 579 umjetnika i kulturnih djelatnika. Od hrvatskih organizacija koje su se prijavile, uspješna je bila organizacija Drugo more iz Rijeke.

 

ČESTITAMO!

 

Rezultati prvog kruga i-Portunus Houses