KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

EPK Rijeka2020 - Prijavi se!

2018 EPK Rijeka Prijavi se
Rijeka2020
Javni poziv za sudjelovanje u kontinuiranom obrazovnom programu na temu razvoja publike

U sklopu programa 'Učionica' do 6. travnja otvoren je javni poziv za sudjelovanje u kontinuiranom obrazovnom programu na temu razvoja publike 'Applause please!'. Školovanje je planirano u razdoblju između 24. travnja 2018. i 30. kolovoza 2019., a program uključuje teorijska predavanja, praktične radionice i mentoriranje usmjereno na podršku sudionicima u primjeni planova razvoja publike u svim stadijima.

Jedinstven program edukacije u Hrvatskoj, ujedno i jedan od rijetkih tog profila u Europi, započinje ovog proljeća u Rijeci. U sklopu priprema Rijeke za 2020. godinu kada ovaj grad nosi titulu Europske prijestolnice kulture, tvrtka RIJEKA 2020 organizira edukaciju zainteresiranih djelatnika kulturnih organizacija za uključivanje nove publike.

Edukacija je organizirana u Rijeci i dijelom on-line, a mentori i treneri za ovaj program su vodeći europski stručnjaci za razvoj publike: Paul Bogen, Agata Etmanowicz, Alessandra Gariboldi, Jonathan Goodacre, Darko Lukić, Cristina Da Milano, Niels Righolt i Dea Vidović.

Za potrebe održavanja i podrške programu niz profesionalaca sa specifičnim znanjima stavit će na raspolaganje svoju stručnost u polju razvoja publike: treneri, mentori i ekspertne skupine.

Zainteresirani sudionici trebaju poznavati rad kulturne organizacije za koju rade (njene umjetničke ciljeve, financije, strukturu osoblja) te njen odnos s okolinom (položaj u zajednici i potencijal za razvoj, partnerstva i okolnosti za suradnju, rivali i slično). Nužno je barem dvogodišnje iskustvo rada u kulturnoj organizaciji te znanje engleskog jezika, budući da se sav program izvodi na engleskom.

Program za cilj ima stvoriti 15 poticatelja promjena koji će moći planirati i implementirati strategije razvoja publike unutar svojih organizacija i time osnažiti naslijeđe EPK nakon 2020. godine.

Dva će sudionika edukacije biti odabrana za sudjelovanje na radnoj praksi u EU u trajanju od jednog tjedna u listopadu/studenom 2018. godine.

Zainteresirani za sudjelovanje trebaju ispuniti online prijavnicu na adresi http://rijeka2020.eu/.