KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Četvrti Dani kreativnih/kulturnih industrija u Dubrovniku

Images
2f724c8497c88bc4ab80c2bcda62f73f xl
Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA u suradnji Gradom Dubrovnikom, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, od 8. do 11. studenog 2017. godine organiziralo je 4. Dane kreativnih/kulturnih industrija s ciljem poticanja suradnji, umrežavanja, povezivanja i zajedničkog djelovanja kreativaca i profesionalaca u Dubrovniku.

Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA u suradnji Gradom Dubrovnikom, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, od 8. do 11. studenog 2017. godine organiziralo je 4. Dane kreativnih/kulturnih industrija s ciljem poticanja suradnji, umrežavanja, povezivanja i zajedničkog djelovanja kreativaca i profesionalaca u Dubrovniku. DKKI osim umrežavanja kreativaca, potencira komunikaciju i suradnju između institucija, formalnih udruženja i nezavisne kulture.

Desk Kreativne Europe je u sklopu DKKI-a održao radionicu na temu „Kako pronaći partnera u Kulturi?“. Tema je bila zanimljiva kulturnim i kreativnim djelatnicima iz razloga što je za prijavu na natječaj za projekte suradnje u programu Kreativna Europa potrebno imati minimalno dva EU partnera. Partnerstvo, proces nalaženja partnera i komunikacija, često predstavlja izazov kod naših sudionika radi nepoznavanja takvog načina rada. No, s druge strane, gotovi svi hrvatski partneri koji su se odvažili sudjelovati u projektima suradnje ističu upravo partnerstvo kao najpozitivnije iskustvo koje se dobili tijekom provedbe projekata, a nerijetko partnerstvo i nove kontakte koriste za daljnje suradnje i projektne ideje.

Kako bismo razbili predrasude, strahove i neznanje, predstavili smo metode i mehanizme pronalaženja i spajanja partnera, a posebna gošća na predavanju bila je Ivana Jelača, predsjednica udruge Sve ostalo je glazba iz Dubrovnika. Ove godine je na natječaju projekata suradnje prošao projekt International Classical Music Masterclasses ARDEA u kojem udruga Sve ostalo je glazba sudjeluje kao partnerska organizacija, uz vodećeg partnera iz BiH te partnera iz Slovenije. Projekt ARDEA je manji projekt suradnje čiji je cilj jačati kapacitete europskih mladih glazbenika putem obrazovanja i osposobljavanja. Izlaganje Ivane Jelače, koja je sa sudionicima podijelila svoja iskustva o procesu nalaženja partnera i komuniciranja te samom procesu prijave, bilo je uistinu korisno u smislu razbijanja predrasuda te daljnjoj motivaciji za pripremu projekata koji se mogu sufinancirati iz programa Kreativna Europa.