KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Preparatory Action Music Moves Europe: Implementing steps to develop and promote European Music Export

20-07-21 MME Implementing steps to develop and promote European Music Export
© Music Moves Europe
Poziv na podnošenje ponuda za nadmetanje za istraživanje istraživanje i provedbu mogućih pristupa izvozu europske glazbe, kojim će se identificirati i podržati jedna ponuda.

Osim što je velik čimbenik europske kulturne raznolikosti, s ostvarenim prihodima preko 25 milijardi eura i kao treći najveći poslodavac u kulturnom i kreativnom sektoru, europska glazbena industrija bitan je i gospodarski sektor EU. Počevši od 2015. godine, inicijativa Music Moves Europe postala je okvir za djelovanje Europske komisije u osmišljavanju ciljane potpore europskom glazbenom sektoru. Kao dio istoimene pripremne mjere, tijekom 2018. godine raspisan je poziv za podnošenje ponuda, čiji su konačni rezultati analize objedinjene u studiji na temu izvozne strategije za europsku glazbu, Music Moves Europe – A European Music Export Strategy.

 

Općeniti cilj ovog poziva na podnošenje ponuda jest identificirati jednog nositelja provedbe koji će se nadovezati na zaključke predstavljene u studiji i provesti neke od koraka koji se njome predlažu.

Specifični ciljevi poziva uključuju među ostalim:

  • analizu učinaka pandemije virusa COVID-19 na izvoz europske glazbe unutar EU i šire,
  • ispitivanje novih pristupa izvozu europske glazbe u novonastalom okruženju,
  • podizanje kapaciteta dionika europskog glazbenog sektora – osobito u državama slabije razvijenog glazbenog ekosustava,
  • doprinos oporavku europskog glazbenog ekosustava nakon krize izazvane globalnom pandemijom,
  • dr.

 

Ovim Pozivom identificirat će se i podržati jedna ponuda, a na raspolaganju su predviđena sredstva u iznosu do 400.000 EUR.

Ponuditelji mogu nastupati samostalno ili kao skupina.

Provedba će se definirati sklapanjem izravnog ugovora s Europskom komisijom na razdoblje od najdulje 22 mjeseca.

 

Rok za podnošenje ponuda je 24. rujna 2020. godine do 13:00 sati po Bruxelleskom vremenu.

Uvjeti provedbe i predviđene aktivnosti detaljno su definirani natječajnom dokumentacijom, koja je dostupna putem Tenders Electronics Daily (polje Documents Library).