KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Zagreb Book Festival 2019.

19-05-20 Zagreb Book Festival
@ Zagreb Book Festival

Desk Kreativne Europe pri Ministarstvu kulture RH sudjeluje u ovogodišnjem izdanju Zagreb Book Festivala, koji se od 20. do 25. svibnja 2019. godine održava u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt.

Zagreb Book Festival međunarodni je književni festival koji se održava na godišnjoj razini u šest najljepših dana svibnja u središtu Zagreba. Osnovan je u uvjerenju da su književnosti i umjetnost temelj svakog kvalitetnog društva te ideji susreta i zbližavanja pisaca, umjetnika, kulturnjaka i njihove publike – susreta koji inspirira, zabavlja te potiče na raspravu i kreiranje novih vrijednosti. Važan dio programa Zagreb Book Festivala stoga svake godine zauzimaju panel-diskusije i predavanja u kojima svjetski i domaći intelektualci i umjetnici odgovaraju na neka od najvažnijih i najaktualnijih pitanja današnjice. Peto izdanje ZBF-a predstavljamo pod nazivom Vrli novi svijet.

Više o čitavom programu proučite ovdje.

 

U četvrtak, 23. svibnja 2019. g. u terminu od 14:00 do 17:00 h info pult Deska Kreativne Europe dočekat će u Muzeju za umjetnost i obrt sve zainteresirane za povlačenje sredstava kroz natječajne pozive potprograma Kultura programa EU Kreativna Europa. U okviru programa za razdoblje od 2014. do 2020. godine Europska unija je osigurala 1.46 milijardi EUR-a, što je ujedno i najveća europska potpora za kulturne i kreativne industrije. U projekte koji se financiraju kroz Kreativnu Europu uključeno je tisuće umjetnika, kulturnih profesionalaca i organizacija u izvedbenim i ostalim umjetnostima, oglašavanju, filmu, TV-u, glazbi, interdisciplinarnim umjetnostima, baštini i industriji video igara.

Desk Kreativne Europe pri Ministarstvu kulture djeluje kao savjetodavno tijelo upravo s ciljem informiranja o mogućnostima i uvjetima sudjelovanja u programu. Stoga nam se pridružite u Muzeju za umjetnost i obrt u četvrtak, 23. svibnja 2019. g. kako biste saznali više!