KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

[ZADAR] Mogućnosti, partnerstvo i prijava u programu Kreativna Europa

2023 Zadar dopunjeno

DKE – Kultura u suradnji s Gradom Zadrom organizira predstavljanje programa Unije Kreativna Europa - potprogram Kultura pod nazivom Mogućnosti, partnerstvo i prijava u programu Kreativna Europa, a koje će se održati u srijedu 31. svibnja 2023. godine u 10:00 sati u Multimedijskoj dvorani Kneževe palače.

 

Predstavljanje obuhvaća upoznavanje s mogućnostima koje Program nudi, kao i aktualne informacije o trenutno otvorenim i nadolazećim pozivima i inicijativama u okviru Kreativne Europe s naglaskom na natječaj za Europske projekte suradnje čije otvaranje je najavljeno za jesen 2023. godine. Bit će to prilika za upoznavanje s primjerima dobre prakse, kako bi prisutni mogli bolje razumjeti za kakve kulturne projekte je moguće dobiti potporu na europskoj razini. Također, bit će predstavljen centralni portal Unije za prijavu projekata na programe Unije - Funding and tender opportunities portala (FTOP), u okviru kojeg će biti predstavljena natječajna dokumentacija.

Događanje je namijenjeno svim zainteresiranim udrugama, institucijama, organizacijama i jedinicama lokalne i regionalne samouprave koje su aktivne u kulturnim i kreativnim sektorima te su otvorene za europske suradnje.

Za sudjelovanje je potrebno ispuniti online PRIJAVU

https://forms.gle/cmkPCd6R4G4fQnsJ9 

 

KREATIVNA EUROPA – KULTURA

Program je započeo 2014. godine kada su se dotadašnji samostalni programi Kultura i MEDIA, spojili u zajednički program pod nazivom Kreativna Europa. U programskom razdoblju 2021. – 2027. program Kreativna Europa dijeli se na tri potprograma: MEDIA, Kultura i međusektorski, a nadovezuje se na nasljeđe koje proizlazi iz prijašnjeg razdoblja te nastavlja poticati kulturne organizacije i institucije da steknu i razviju širu publiku, da se bave trenutnim društvenim pitanjima i podržavaju mlade umjetnike u nastajanju. Potprogram Kultura namijenjen je svim kulturnim i kreativnim sektorima u Europi, osim audiovizualnog (MEDIA potprogram) čiji je glavi cilj unaprijediti umjetničku i kulturnu suradnju na europskoj razini; poduprijeti stvaranje europskih djela; ojačati gospodarsku, socijalnu i vanjsku dimenziju europskih kulturnih i kreativnih sektora; pospješiti inovacije i mobilnost.

_________________________________________________________________________________________

 

PROGRAM

 9:45 – 10:00       Registracija

10:00 – 10:05     Pozdravni govor ǀ Dina Bušić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu i šport grada Zadra 

10:05 – 11:50      Program Kreativna Europa ǀ Anera Stopfer, Desk Kreativne Europe 

  • mogućnosti i aktualne informacije
  • primjeri prakse
  • partnerstvo – kako ga ostvariti i održati
  • prijavni obrasci

11:50 – 12:00     Q&A