KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

[ŠIBENIK] Okrugli stol: Europske mogućnosti za održivo društvo | Green moves EU music

Round table final2

Desk Kreativne Europe- Kultura pri Ministarstvu kulture i medija Republike Hrvatske, u suradnji s Deskovima Kreativne Europe iz Češke, Francuske, Mađarske, Slovenije i Portugala, zajedno s We Move Music Hrvatska, Nacionalnom kontakt točkom za program Građani, Jednakost, Prava i Vrijednosti (CERV)Razvojnom agencijom Šibensko-kninske županije i Francuskim institutom u Hrvatskoj, organiziraju okrugli stol o ekološkim pitanjima u glazbi. Okrugli stol, pod nazivom Green moves EU music - Europske mogućnosti za održivo društvo održat će se 15. rujna 2023. godine u Kući umjetnosti Arsen u Šibeniku u okviru Ship festivala.

 

Glavno pitanje ovog okruglog stola glasi: Kako glazbeni sektor može doprinijeti Europskom zelenom planu i koja je uloga glazbenih projekata u borbi protiv klimatskih promjena? Panelisti će podijeliti prakse i znanja koja potiču glazbenu industriju da doprinesu ostvarenju zelenijeg društva. Dođite i inspirirajte se kako dobiti podršku na europskoj razini za svoje projekte i kako usvojiti okolišno održive prakse!

moderator: Juliette Olivares (FR), LIVE DMA

govornici: Klára Nagy (HU), HANGVETŐ | UPBEAT Platform

                 Boyan Pinter (BG),  SPIKE | Glastonbury Festival

                 Brenda Dobrovics (CZ), Rock for People festival

 

Nakon završenih kulturalnih studija s magistarskim radom na temu glazbene scene uživo i queer kulture, Juliette Olivares radi za Live DMA platformu kao voditeljica projekta. Zadužena je za Live DMA Resource Platform i nekoliko projekata koji uključuju europske prostore za glazbu uživo, klubove i festivale kao što su Digital Safaris on Sustainability, Inclusion Lab ili Try-Angle.

 

Klára Nagy je voditeljica međunarodnog projekta koja radi u Hangvetőu u Budimpešti. Sudjelovala je u stvaranju platforme UPBEAT, prve europske platforme za svjetsku glazbu, koja je posvećena podršci novim talentima, glazbi na izvornom jeziku, održivosti i jačoj mreži europskih glazbenih profesionalaca. Od 2021. voditeljica je projekta MOST – most za balkansku glazbu, projekta suradnje bez presedana koji se fokusira na povezivanje Balkana i globalnog glazbenog tržišta. Diplomirala je međunarodne odnose s posebnim interesom za kulturnu diplomaciju i studije baštine, ima višegodišnje iskustvo u pripremi i provedbi projekata i događanja financiranih od strane EU, uglavnom u području glazbe.

 

Boyan Pinter cijenjeni je glazbeni profesionalac, promotor, glazbenik, stručnjak za produkciju događaja i distributer digitalne glazbe. Iza sebe ima više od dva desetljeća iskustva kao glazbenik na turneji, festivalski koordinator i koncertni promotor. Boyan je osnivač SPIKE Bulgarian Music Showcase, voditelj etikete za Believe Music France i dio booking i produkcijskog tima na Green Futures Fieldu na Glastonbury Festivalu.

 

Brenda Dobrovicsova kreativna je bukerica za Rock for People, jedan od najvećih glazbenih festivala na otvorenom u Češkoj, gdje gdje radi na programskom dijelu festivala i konferencije, s naglaskom na održivost. Tijekom cijele godine organizira ciklus koncerata Rock for People. Osim rada u glazbenoj industriji, diplomirala je zdravstvenu i socijalnu psihologiju i unaprijedila svoje vještine kroz sustavnu obuku obiteljske terapije kako bi odgovorila na potrebu za promišljanje pitanja mentalnog zdravlja u glazbenoj industriji.

Potrebno je prijaviti se na ced@min-kulture.hr.

Ship festival se održava od 14. do 17. rujna 2023. godine u organizaciji Ureda za izvoz glazbe – We Move Music Croatia. U sklopu konferencije i showcase festivala SHIP ugostit će čak četrdeset (mladih) izvođača iz čitave Europe te brojne glazbene profesionalce koji će tijekom dana sudjelovati na glazbenim konferencijama, a u večernjim će satima uživati u koncertima mladih glazbenih nada koje će dobiti jedinstvenu priliku da predstave svoj rad.