KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

[ONLINE] Info dani za udruge u Istri 2022

Istra Civilno društvo

Desk Kreativne Europe – Kultura predstavit će program Kreativne Europe na Info danima za udruge u Istri u ponedjeljak, 28. studenog 2022. godine u 11:15 sati.

 

Zaklada Istra najavljuje još jedne Info dane za udruge u Istri i sve ostale organizacije i institucije koje surađuju s udrugama, a koji će se održati online od 28.11. do 2.12.2022. Ovogodišnji program obuhvaća prezentacije natječaja adekvatnih za udruge i partnerske projekte s udrugama, informacije oko organizacije humanitarnih akcija, osnovne informacije za osnivanje i djelovanje udruga, radionice društvenog inoviranja i premijeru dokumentarnog filma o zapošljavanju osoba s invaliditetom. Sve to održat će se online putem te je potrebno prijaviti se kako bi se dobila poveznica za pojedina predavanja i radionice.

Ovom prilikom, predstavnica Deska Kreativne Europe – Kultura upoznat će prisutne s osnovama Programa. Predstavljanje će obuhvatiti upoznavanje s mogućnostima koje Kreativna Europa nudi kao i aktualne informacije o trenutno otvorenim i nadolazećim pozivima i inicijativama u okviru potprograma Kultura. 

Program će 28. studenog u 11:15 sati predstaviti Anera Stopfer iz Desk Kreativne Europe, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

 

Za sudjelovanje je potrebno ispuniti Google obrazac, a program po danima možete pogledati ovdje.

 

O PROGRAMU KREATIVNE EUROPE

Kreativna Europa je program EU-a namijenjen potpori europskim kulturnim i kreativnim sektorima

Program je započeo 2014. godine kada su dotadašnji samostalni programi Kultura i MEDIA, spojili u zajednički program pod nazivom Kreativna Europa. U programskom razdoblju 2021. – 2027. program Kreativna Europa nadovezuje se na nasljeđe koje proizlazi iz prijašnjeg razdoblja te nastavlja poticati kulturne organizacije i institucije da steknu i razviju širu publiku, da se bave trenutnim društvenim pitanjima i podržavaju mlade umjetnike u nastajanju. Kroz program Kreativne Europe ostvaruju se europske suradnje u području književnosti, arhitekture, glazbe, mode i dizajna, kulturne baštine te u ostalim kulturnim i umjetničkim područjima s ciljem jačanja mobilnosti kreativaca i kulturnih profesionalaca te inovacija u kulturnom i kreativnom sektoru. Potprogram Kultura prijaviteljima nudi brojne mogućnosti u obliku potpora i programa mobilnosti kako bi omogućio što bolju europsku vidljivost i povezivanje s drugim kreativcima.