KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

ONLINE DOGAĐANJE: Kreativni građani u projektima kulturne baštine

20-10-16 EzG & KE

Kontakt točka programa Europa za građane pri Uredu za udruge Vlade RH i Desk Kreativne Europe pri Ministarstvu kulture i medija organiziraju događanje pod nazivom Kreativni građani u projektima kulturne baštine.

Riječ je o online susretu koje će se održati u petak, 16. listopada 2020. godine u 10 sati. Tijekom sat i pol, svi zainteresirani će imati prilike promisliti na koji način se baštinske teme potiču, plasiraju i promiču na europskoj razini.

Uvodno će predstavnici Europske komisije zaduženi za programe Kreativna Europa i Europa za građane dati uvid u razmišljanja i diskusije koje se vode na razini Europe vezano uz ulogu zajedničke europske baštine i načina na koji će zaštita baštine biti prisutna u Programima u novom financijskom razdoblju. Sudionici će dobiti pogled u pregled zanimljivih projekata koji su tematizirali baštinu, a podržani su iz programa Europa za građane i Kreativna Europa. Poveznica projekata o kojima će biti riječi je baština, dok se u provedbi ta tema oslanja na različite djelatnosti i izričaje: od kulturno-umjetničkog, preko društvenog do političkog konteksta.

Kao zanimljivost na kraju samog događanja, posebno za tu priliku bit će organizirano virtualno vođenje kroz Muzej vučedolske kulture kako bi svi sudionici iskusiti neke od zanimljivih sadržaja koje taj predivan muzej na samom istoku Republike Hrvatske nudi i na koji način baštinske sadržaje promovira. Cilj ovog susreta je informiranje o mogućnostima financiranja, promišljanje projektnih ideja te umrežavanje organizacija koje se bave spomenutim temama.

Za sudjelovanje na radionici je potrebna prijava, budući da je broj sudionika ograničen. Online radionica održat će se putem aplikacije MS Teams. 

Više informacija o Programima, ali i prijavni obrazac i program za ovo online događanje bit će objavljeni web stranicama Europe za građana i Deska Kultura.