KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

[OGULIN] Kako prijaviti projekt na natječaje programa Kreativna Europa – Kultura?

Ogulin vizual 4 11

Desk Kreativne Europe – Kultura pri Ministarstvu kulture i medija u suradnji s Gradom Ogulin i Pučkim otvorenim učilištem Ogulin organizira predstavljanje programa Unije Kreativna Europa pod nazivom Kako prijaviti projekt na natječaje programa Kreativna Europa - Kultura?, a koje će se održati u petak 4. studenog 2022. godine u zgradi Pučkog otvorenog učilišta Ogulin.

 

Predstavljanje će obuhvatiti upoznavanje s mogućnostima koje Program nudi, kao i aktualne informacije o trenutno otvorenim i nadolazećim pozivima i inicijativama u okviru Kreativne Europe s naglaskom na natječaj za Europske projekte suradnje čije otvaranje je najavljeno za studeni 2022. godine. Bit će to prilika za upoznavanje s primjerima dobre prakse, kako bi prisutni mogli bolje razumjeti za kakve kulturne projekte je moguće dobiti potporu na europskoj razini. Također, bit će predstavljen centralni portal Unije za prijavu projekata na programe Unije - Funding & tender opportunities​ portala (FTOP), u okviru kojeg će biti predstavljena natječajna dokumentacija.

Događanje je namijenjeno svim zainteresiranim udrugama, institucijama, organizacijama i jedinicama lokalne i regionalne samouprave koje su aktivne u kulturnim i kreativnim sektorima te su otvorene za europske suradnje.

Za sudjelovanje potrebno je ispuniti online PRIJAVU - https://forms.gle/iPc1M4NjiYeuLjp58

___________________________________________________________________________________

PROGRAM

9:45 – 10:00      Registracija & kava

10:00 – 10:05    Pozdravni govor: Dalibor Domitrović, gradonačelnik

10:05 – 10:50    Program Kreativna Europa - mogućnosti i aktualne informacije

10:50 – 11:20    Primjeri prakse

11:20 – 11:45    FTOP -  Funding & tender opportunities portal

11:45 – 12:00    Q&A

 

 

KREATIVNA EUROPA – KULTURA

Program je započeo 2014. godine kada su se dotadašnji samostalni programi Kultura i MEDIA, spojili u zajednički program pod nazivom Kreativna Europa. U programskom razdoblju 2021. – 2027. program Kreativna Europa dijeli se na tri potprograma: MEDIA, Kultura i međusektorski, a nadovezuje se na nasljeđe koje proizlazi iz prijašnjeg razdoblja te nastavlja poticati kulturne organizacije i institucije da steknu i razviju širu publiku, da se bave trenutnim društvenim pitanjima i podržavaju mlade umjetnike u nastajanju. Potprogram Kultura namijenjen je svim kulturnim i kreativnim sektorima u Europi, osim audiovizualnog (MEDIA potprogram) čiji je glavi cilj unaprijediti umjetničku i kulturnu suradnju na europskoj razini; poduprijeti stvaranje europskih djela; ojačati gospodarsku, socijalnu i vanjsku dimenziju europskih kulturnih i kreativnih sektora; pospješiti inovacije i mobilnost.