KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Music Moves Europe na RUNDA Digital Day

19-11-07 RUNDA Digital Day
© RUNDA Digital Day

Prvo izdanje glazbene konferencije RUNDA Digital Day održat će se u studenome 2019. godine u čak tri grada – Beogradu, Zagrebu i Ljubljani – a s ciljem okupljanja glazbenih profesionalaca iz inozemstva i regije oko središnje teme digitalne distribucije glazbe. Zagrebački event održat će se u četvrtak, 07. studenoga 2019. godine s početkom u 9:00 sati u Kulturno-informativnom centru (KIC-u), Preradovićeva 5.

U tri dana i tri različita grada RUNDA Digital Day ugostit će predstavnike Merlina, Spotifya, IMPALA-e, WIN-a, Sonosuitea, Xplore Musica, kao i cijeli niz regionalnih izdavača, izvođača i predstavnika glazbenih organizacija iz regije. Konferencija je namijenjena izdavačima, glazbenicima, glazbenim profesionalcima, kao i široj publici s interesom za digitalnu distribuciju glazbe.

Glavni organizator trodnevne konferencije je RUNDA – Regionalno udruženje nezavisnih diskografa, regionalna udruga nezavisnih izdavača osnovana krajem prošle godine s ciljem povezivanja regionalne diskografske scene i smještanjem regije na svjetsku kartu glazbene industrije. Generalni pokrovitelj konferencije je Merlin, a zagrebački event realiziran je uz pokroviteljstvo i suradnju Hrvatske diskografske udruge i ZAPRAF-a, te stalnu podršku Impale.

 

Među temama koje će biti obrađene na panelima ili prezentacijama ističu se one vezane uz digitalnu distribuciju glazbe, primjerice, što su to ISRC kodovi, autorska prava u digitalno doba, kako pripremiti svoju izdavačku kuću i lansirati nove izvođače u digitalnom okruženju te što donosi budućnost digitalnog streaminga u regiji. Pozicija žena i njihova prepoznatljivost u glazbenom biznisu danas također je jedna od tema razgovora.

 

U popodnevnom dijelu programa u konferenciji će sudjelovati i Desk Kreativne Europe pri Ministarstvu kulture RH koji će ovom prilikom predstaviti trenutna kretanja u razvoju sektorske podrške glazbenom sektoru na razini Europske unije, konkretno putem inicijative Music Moves Europe.

 

Čitav program proučite ovdje.