KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

[LJUBUŠKI, BIH] Dani Kreativne Europe: mogućnosti i potencijali

2024 Ljubuški

Desk Kreativne Europe BIH organizira konferenciju kulturnih i kreativnih sektora u Ljubuškom u čiji fokus stavlja program Kreativna Europa i suradnju sa susjednim Deskovima. Dani Kreativne Europe: Mogućnosti i potencijali održat će se 24. i 25. 5. 2024. godine uz podršku Grada Ljubuški i festivala Ljubuški Outdoor.

 

Na poziv bosansko-hercegovačkog deska Kreativne Europe, centralne točke u BIH za sve organizacije i pojedince koji žele aplicirati na neki od otvorenih poziva Programa, hrvatski Desk Kreativne Europe – Kultura sudjelovat će na konferencijskom djelu 24. svibnja koji će se održati u Kulturnom centru Ljubuški gdje će prisutni imati priliku kroz nekoliko panel-diskusija čuti nešto više o prilikama koje su dostupne kulturnim organizacijama, uključivanju mladih u rad i razvoj kulturnog i kreativnog sektora te potrebnoj sinergiji turističkog i kulturnog sektora za razvoj cjelokupnog gospodarstva.

Voditeljica Deska Anera Stopfer, sudjelovat će u panel-diskusiji na temu prepreka i izazova u kulturnom sektoru. Drugi dio programa bit će posvećen radionici o upravljanju projektima u kulturnom sektoru tijekom koje će se sudionici upoznati s osnovama pripreme i implementacije projekata sufinanciranih u okviru programa Kreativna Europa.

Drugi dan, 25. svibnja u okviru Ljubuški Outdoor festivala odvijat će se u obliku Kreativnog kutka gdje će biti postavljen pult s fokusom na komunikaciju s potencijalnim prijaviteljima i zainteresiranima za Program.

Ovaj dvodnevni događaj prilika je za učenje, razmjenu iskustava i umrežavanje s kulturnim organizacijama iz regije. Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, a svoje mjesto možete rezervirati slanjem svoje prijave na desk@kreativna-europa.ba.