KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Kreativni kutak na Festivalu plesa i neverbalnog kazališta u Svetvinčentu

19-07-18 Svetvincenat
© Festival plesa i neverbalnog kazališta, Vladimir Končar

Desk Kreativne Europe pri Ministarstvu kulture sudjeluje u programu Festivala plesa i neverbalnog kazališta u Svetvinčentu. Pridružite se voditeljici Deska Aneri Stopfer u Kreativnom kutku u subotu, 20. srpnja 2019. godine, od 18:30 do 20:30 h.

U okruženju jedinstvene festivalske atmosfere saznajte kako ostvariti potporu putem natječajnih poziva potprograma Kultura programa Kreativna Europa i u kakvim sve projektima s podrškom Kreativne Europe sudjeluju hrvatski umjetnici i kulturni djelatnici. U ljetnoj atmosferi navratite i pogledajte video isječke projektnih aktivnosti, prolistajte njihove publikacije ili jednostavno pitajte sve što vas zanima o programu.

 

Festival plesa i neverbalnog kazališta jedinstvena je kulturna manifestacija, organizirana od strane Zagrebačkog plesnog ansambla, koja se svojom tradicijom dokazala kao omiljeno okupljalište plesnih stručnjaka i ljubitelja plesne umjetnosti koji ciljano dolaze popratiti festivalski međunarodni program sastavljen od suvremenog plesa, fizičkog teatra, mime, cirkuserije, uličnog teatra, te edukativnih seminara i radionica. Osnovan 2000. godine Festival je dosad ugostio više od 150 domaćih i inozemnih plesnih i kazališnih trupa sa preko 190 radova; ostvario kvalitetnu suradnju sa lokalnom zajednicom; inicirao otvaranje turističke zajednice općine Svetvičenat; inicirao otvaranje Kulturnog centra Svetvinčenat u čije prostore implementira programaciju budućeg Mediteranskog plesnog centra; posjećenost mu je izvanredna, te je postao nezaobilazan dio kulturne ponude županije i čitave države.“

Raspored programa tijekom jubilarnog 20. izdanja Festivala proučite ovdje.