KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

KREATIVNI GRAĐANI - radionica za građanke i građane koji žele osmisliti projekte na temu kulturne baštine i aktivnog građanstva

Kreativni građani crno fin

Desk Kreativne Europe pri Ministarstvu kulture i Kontakt točka programa Europa za građane pri Uredu za udruge Vlade RH organiziraju događanje pod nazivom Kreativni građani.

Riječ je o radionici koja će se održati 3. listopada 2018. godine, u Galeriji Klovićevi dvori, a na kojoj će prisutni moći saznati osnovne informacije o dva programa Unije: Kreativna Europa i Europa za građane.

Radionicu će voditi nacionalne koordinatorice programa s višegodišnjim iskustvom u provedbi. Nakon uvodnog informativnog dijela, sudionici će biti upoznati s dva primjera prakse iz svakog programa, koje će predstaviti provoditelji projekata.

 

  • United in Culture in EU, KUD Anka Ospuh Ludbreg i
  • Adriatic Intergenerational Debate to Face Euroscepticism, Općina Svetvinčenat iz programa Europa za građane;

 

  • Make it new, Kulturni centar Travno i
  • The colective domain of cultural memory, udruga Slobodne veze iz programa Kreativna Europa.

 

Poveznica projekata o kojima će biti riječi je baština, dok se u provedbi ta tema oslanja na različite djelatnosti i izričaje: od kulturno-umjetničkog, preko društvenog do političkog konteksta.Nakon predstavljanja projekata, na programu je interaktivni dio, rad u grupama, kada će voditeljice radionice usmjeravati razvoj projektnih ideja kako bi se propitale mogućnosti i usmjerila razmišljanja prisutnih na neki od dvaju programa.

Cilj ovog susreta je informiranje o mogućnostima financiranja, promišljanje projektnih ideja te umrežavanje organizacija koje se bave spomenutim temama. Za sudjelovanje na radionici je potrebna prijava isključivo putem Google prijavnice, budući da je broj sudionika ograničen. Rok za prijavu na radionicu je 2. listopada 2018. godine do 12h, nakon čega će biti poslane potvrde o sudjelovanju.

Više informacija o programima: Europa za građane i Kreativna Europa.