KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Kreativni građani

20-01-15 SB Kreativni gradani

Ovim putem pozivamo vas na informativno predavanje Kreativni građani za sve građane i građanke zainteresirane za razvoj projekata na teme kulturne baštine i aktivnog građanstva, koje će se održati u srijedu, 15. siječnja 2020. godine, s početkom u 11:00 sati u prostorima Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Slavonskom Brodu.

 

U siječnju 2020. godine započelo je hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije, a s početkom veljače Grad Rijeka službeno će otvoriti svoj program Europske prijestolnice kulture, titule koju tijekom 2020. po prvi puta nosi jedan hrvatski grad. Iako oba događaja u prvi plan stavljaju potrebe svih članica Europske unije, u ulozi domaćina imamo priliku kroz predsjedanje Vijećem Europske unije upravljati gorućim europskim temama, a kroz inicijativu Europske prijestolnice kulture poticati promišljanja o europskim temama putem kulturno-umjetničkih sadržaja.

Uvodno predstavljanje rada EDIC centra u Slavonskom Brodu slijedit će informativna predavanja o programima Europske unije Europa za građane i Kreativna Europa, kojima se sufinanciraju projekti civilnog društva i aktivnog građanstva te projekti međunarodne kulturne razmjene. Prioriteti poput poticanja europskog zajedništva i međukulturnog dijaloga obilježja su oba programa, a očituju se osobito u projektima usmjerenim na temu kulturne baštine.

Pridružite nam se i saznajte koje će vam mogućnosti za sufinanciranje putem programa EU biti dostupne tijekom 2020. godine. Već imate ili razvijate projektnu ideju? Iskoristite i priliku za individualno savjetovanje nakon bloka predavanja. Veselimo se vašem odazivu!

 

 

** Prijave za sudjelovanje otvorene su do utorka, 14.01.2020.g. u putem ovdje dostupnog obrasca.

 

Komuniciranje EdIC-a s građanima o prioritetima hrvatskog predsjedanja predstavit će Iva Sedlić, a programe EU Željka Markulin, stručnjakinja Kontakt točke programa Europa za građane, Ured za udruge Vlade RH te Petra Šlosel, stručnjakinja Deska Kreativne Europe, Ministarstvo kulture RH.