KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Kreativna večer s Ladom Žigo

Lada Žigo/Dvorišta-banner

Desk Kreativne Europe pri Ministarstvu kulture će u sklopu projekta Dvorišta – svako ima svoju priču, 19. srpnja 2018. godine u 19 sati u dvorištu Državnog arhiva ispričati priču o nagradi Europske unije za književnost i jednoj od hrvatskih dobitnica nagrade gđi. Ladi Žigo.

Nagrada Europske unije za književnost (European Union Prize for Literature - EUPL) je nagrada za književni talent koja se dodjeljuje jednom godišnje novim i mladim europskim autorima te je jedna od posebnih akcija koje se provode u okviru europskog programa Kreativna Europa. Dodjelu nagrade Europske unije za književnost organizira Europska komisija u suradnji s Europskom federacijom knjižara, Europskim vijećem pisaca i Federacijom europskih izdavača. Od 2009. godine otkako se dodjeljuje nagrada, dodjeljena je trima hrvatskim piscima: Mili Pavićević (2009), Ladi Žigo (2012) i Luki Bekavcu (2015). 

Lada Žigo istaknuta je književna kritičarka i spisateljica te dobitnica EUPL nagrade 2012. godine za roman „RULET“. Osim Ruleta, napisala je romane “Ljudi i novinari“, “Babetine” i „Iscjelitelj“.

Program Europske unije Kreativna Europa je namijenjen kulturnom i audiovizualnom sektoru te se dijeli na dva zasebna potprograma – potprogram Kultura i potprogram MEDIA. Sve koji se žele informirati o mogućnostima koje program nudi pozivamo da se jave u Desk Kreativne Europe u Ministarstvu kulture. 

Dođite na opuštenu kreativnu večer, upoznajte Ladu i saznajte više o ovoj europskoj inicijativi!