KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Europski tjedan mobilnosti - MiniPEDALAFEST

20-09 Europski tjedan mobilnosti

Europski tjedan mobilnosti je inicijativa koja se održava svake godine u periodu od 16. do 22. rujna, a ove se godine održava pod sloganom Mobilnost s nultim emisijama za sve kojim se odražava ambiciozan cilj ugljično-neutralnog kontinenta do 2050. godine, a koji je predstavljen u Europskom zelenom planu. 

No mobilnost ne podrazumijeva isključivo fizičko kretanje, mobilnost u kulturi obuhvaća širi pojam prijenosa znanja, vještina, djela, kapitala, roba i usluga, ali i kompetencija, znanja i ideja. Ona je za kulturni i kreativni sektor važna radi stjecanja profesionalnog iskustva potrebnog za napredovanje u karijeri i umjetničkom radu, unapređivanja profesionalnih kapaciteta, otvaranja novih mogućnosti umrežavanja, izgradnje dugoročnih partnerstva i ostvarivanja kontakata te stjecanja do novih publika i prilika za razvoj karijere.

U suradnji sa Sindikatom biciklista, Desk Kreativne Europe pridružio se obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti u okviru MiniPEDALAFEST programa.

Nema lošeg vremena, samo loše odjeće! Isto vrijedi i za sjedala naših bicikala. Pronađite nas u jutarnjim satima 17. rujna na ulicama Zagreba kada ćemo dijeliti navlake za sjedala i informacije o programu Kreativna Europa.

Mjesec rujan u Desku Kreativne Europe obilježen je jednim od glavnih prioriteta Programa – upravo mobilnosti koja je teme online događanja koje će se održati 29. rujna 2020. godine pod nazivom Mobilnosti u kulturi u sklopu završne kampanje Zamišljeno.Stvoreno.Podijeljeno