KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

EU Support for Cultural Cooperation in the Western Balkans: Promotion and Networking Seminar

20-01 WB call
© Creative Europe

Desk Kreativne Europe u Sjevernoj Makedoniji organizira dvodnevno događanje EU Support for Cultural Cooperation in the Western Balkans: Promotion and Networking Seminar koji će se održati 5. i 6. veljače 2020. godine u Europskoj kući u Skoplju.

Desk Kreativne Europe pri Ministarstvu kulture Republike Sjeverne Makedonije dvodnevni program organizira u suradnji s Europskom komisijom (DG EAC - Glavna uprava za obrazovanje i kulturu) te izlaslanstvom Europske unije u Skoplju, a na sudjelovanje u programu odazvali su se predstavnici Deskova Kreativne Europe i kulturnih organizacija u državama članicama EU i državama Zapadnog Balkana: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Kosova, Slovenije i Srbije.

Dvodnevni program ima za cilj pružiti širu sliku regionalne suradnje u području kulture, a glavni fokus bit će na predstavljanju i tumačenju poziva za potporu za Projekte kulturne suradnje sa zemljama Zapadnog Balkana (EACEA/32/2019). Program će otvoriti voditelj izaslanstva EU u Skopju Samuel Žbogar, ministar kulture Sjeverne Makedonije Hysni Ismaili te menađerica programa Kreativna Europe pri DG EAC Helene Skikos

Uz Desk Kreativne Europe pri Ministarstvu kulture RH, svoj doprinos i iskustva vezana uz naslovnu temu iznijet će upraviteljica Zaklade Kultura nova Dea Vidović.