KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

DKE-Kultura na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu - mogućnosti Programa i primjeri prakse

2023 ADU studenti

DKE – Kultura održao je predstavljanje mogućnosti i primjera dobre prakse programa Kreativna Europa studentima Akademije dramskih umjetnosti u četvrtak 12.siječnja 2023. godine u okviru kolegija Praktični elementi kazališne produkcije.

 

Zadaća Deska Kreativne Europe je promicati, pratiti i promovirati Program na nacionalnoj razini, a DKE-Kultura razvio je model suradnje s Akademijama dramskih i likovnih umjetnosti u Hrvatskoj u kojem Program predstavlja studentima preddiplomskih i diplomskih studija.

Cilj višegodišnje suradnje s Akademijama je upoznati studente s europskim kulturnim i kreativnim sektorom, s financiranjem projekata i mogućnostima programa Kreativna Europa (poput umrežavanja, suradnji, istraživanja i sl) te pokazati primjere dobrih praksi.

Studentima 2. godine Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu predstavljen je Program s naglaskom na mogućnosti, financiranje i prakse sektora izvedbenih umjetnosti na kolegiju Praktični elementi kazališne produkcije kojeg vodi profesorica Romana Brajša. U tu svrhu, studentima je predstavljen Program s općenitim smjernicama, interaktivni vodič i online alati s informacijama o mogućnostima financiranja EU-a za kulturne i kreativne sektore, pilot projekt Perform Europe namijenjen ispitivanju izazova i modela financiranja turneja i distribucije izvedbenih djela, trenutno otvoreni pozivi za Europske projekte suradnje 2023 i Culture Moves Europe te primjeri prakse iz područja izvedbenih umjetnosti.