KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

Ars Electronica 2022

Ars Electronica 2022

Ovogodišnje izdanje festivala Ars Electronica održava se od 7. – 11. rujna 2022. godine pod naslovom ''WELCOME TO PLANET B – A different life is possible! But how?''.

 

Ars Electronica Festival, jedan je od najprestižnijih festivala novomedijske umjetnosti, posvećen odnosu između umjetnosti, tehnologije i društva. Već više od 30 godina festival kroz svoj bogati program kontinuirano predstavlja najaktualnija događanja svjetske novomedijske scene. Središnja tema ovogodišnjeg izdanja "Planet B" poziva na divan misaoni eksperiment: Što ako smo već ovladali velikim izazovima 21. stoljeća? Kako bismo u tom slučaju (zajedno) živjeli i što bi karakteriziralo takvo društvo? I, naposljetku: Kako bi izgledao naš put do tog ostvarenja? Kako bi izgledala naša politička, društvena, kulturna i tehnološka transformacija?

 

Na brojnim lokacijama i u različitim formatima poput izložaba, simpozija, radionica, intervencija i koncerata, umjetnici, istraživači i aktivisti na različite će načine i različitim metodama prezentirati svoje ideje kojima naš svijet možemo oblikovati na održiv način.

 

DESKOVI KREATIVNE EUROPE @ ARS ELECTRONICA 2022

U okviru festivalskog programa, 10. rujna održat će se konferencija ''Studiotopia - Co-creating Sustainable Futures through Culture'', europska inicijativa sufinancirana iz programa Kreativna Europa, posvećena ulozi kulturnih organizacija i dionika u kulturi koji su usredotočeni na rješavanje klimatske krize i suočavanje s promjenama i posljedicama naših postupaka i ponašanja.

 

Nakon konferencije održat će se Creative Europe Get-Together kojeg zajednički organiziraju Deskovi Kreativne Europe iz Austrije, Belgije, Češke, Danske, Francuske, Hrvatske, Kosova, Latvije, Mađarske, Njemačke i Slovenije u suradnji s European Platform for Digital Humanism. Get-Together je zamišljen kao prilika partnerima i potencijalnim partnerima za umrežavanje, razmjenu, prezentaciju i pokretanje novih projektnih ideja.

 

ARS ELECTRONICA 2022 PROGRAM