KreativnaEuropaKultura
Pomaknimo granice!

#1 KREATIVNI PROCES u Zaboku

Zabok kreativni proces
Desk Kreativne Europe, u suradnji s Zagorskom razvojnom agencijom (ZARA), u ponedjeljak, 18. lipnja 2018. godine kreće s edukativnom programom „Kreativni proces“ koji je namijenjen umjetnicima i profesionalcima u kulturi Krapinsko Zagorske županije. U 2017. godini Desk Kreativne Europe održao je ciklus edukativnih radionica "Kreativni proces" u Splitu, Dubrovniku i Velikoj Gorici.

Edukativni program „Kreativni proces“ potiče umjetnike i profesionalce u kulturi na inovativno razmišljanje izvan okvira dosadašnjih praksi i priprema za međunarodna partnerstva i apliciranje na natječaje za EU programe i fondove.

Serija radionica „Kreativni proces“ odvija se u tri susreta:

  • Kvantitetom do kvalitete

| Energetski centar Bračak, Zabok | 18. lipnja 2018. u 11 sati

Interaktivna radionica koja kroz različite metode otvara sudionike prema razvijanju ideja i osmišljavanju projekata. U ovoj fazi naglasak je na procesu, brainstormingu i slaganju koncepta projekta.

 

  • Projekt za Kreativnu Europu: predavanje s gostom

RUJAN (točno vrijeme i mjesto održavanja će biti naknadno javljeni)

Drugi susret vodi prema usmjeravanju ideja za prijavu na natječaj Kreativne Europe, uvažavajući prioritete i kriterije ocjenjivanja. Gost predavač je partner u jednom od projekata, koji će podijeliti svoje iskustvo razrade, prijave i provedbe projekta čime će ponuditi pogled iznutra i svojim iskustvom pomoći odgovoriti na neka pitanja koja sudionici imaju. Sudionici će u imati priliku analizirati i proučavati različite primjere dobrih praksi prijavljenih projekata, kroz materijale i radne zadatke na licu mjesta.

 

  • Prijava na Kreativnu Europu: predavanje s radom na prijavi

RUJAN  (točno vrijeme i mjesto održavanja će biti naknadno javljeni)

Posljednji susret rezerviran je za tehničke detalje izrade prijavnice: pisanje narativa, ispunjavanje budžeta, tablica i popratnih dokumenata. Ideja ovog dijela edukacije jest da se sudionici praktično upoznaju s ispunjavanjem prijavnice i dobiju informacije o tehničkim pitanjima koja najčešće muče prijavitelje prilikom pisanja iste.

 

Za ovu edukaciju nije potrebno imati osmišljen projekt, a u cilju je da svi polaznici na kraju tri susreta imaju (fiktivnu ili pravu) prijavu za program Kreativna Europa i, što je najvažnije, iskustvo s kojim mogu krenuti dalje promišljati o tome gdje i kako realizirati svoje ideje u europskim programima i fondovima. Svi sudionici koji će pohađati sve tri faze edukativnog programa Kreativni proces dobiti će Certifikat o sudjelovanju.

Svi zainteresirani svoje sudjelovanje mogu prijaviti na e-mail morana.bigac@min-kulture.hr do petka 15. lipnja 2018. godine.