Zamisli. Stvaraj. Podijeli.

Music Moves Europe Talent Awards: dobitnici nagrade publike 2019. godine

Web mme talent 2019
© European Commission

Kao vrhunac svečanosti prvog izdanja Music Moves Europe Talent Awards, održanog u sklopu Eurosonic Festival u Groningenu (Nizozemska), dobitnici nagrade publike proglašeni su u prisustvu Tibora Navracsicsa, povjerenika Europske komisije za kulturu, obrazovanje i mlade. Od 12 pobjednika Music Moves Europe Talent Awards koje je povjerenstvo odabralo u studenom 2018., nagradu publike osvojilo je šestoro umjetnika/ca u navedenim kategorijama:

Pop: Bishop Briggs (UK)

Rock: Pip Blom (NL)

Electronic: Stelartronic (AT)

RnB/Urban: Rosalía (ES)

Hip Hop/Rap: Reykjavíkurdætur (IS)

Kantautor/ica: Albin Lee Meldau (SE).

Music Moves Europe Talent Awards nova je nagrada Europske Unije za popularnu i suvremenu glazbu utemeljena 2018. godine s ciljem promicanja raznolikosti europske glazbene scene i isticanja novih umjetnika s karijerama u nastajanju. Nagrada se sufinancira iz programa Kreativna Europa, uz potporu općine Groningen, pokrajine Groningen i nizozemskog Ministarstva obrazovanja, kulture i znanosti. Više o nagradi pročitajte ovdje.

Music Moves Europe (Glazba pokreće Europu) je inicijativa Europske komisije pokrenuta 2018. godine s ciljem poticanja razvoja europskog glazbenog sektora, otkrivanja novih talenata i zajedničke prilagodbe novim izazovima. Više pročitajte ovdje.

Izvor