Zamisli. Stvaraj. Podijeli.

i-Portunus: Objavljeni rezultati za književne prijevode i glazbu

i-Portunus rezultati

i-Portunus je pilot projekt koji podržava mobilnost umjetnika i profesionalaca u kulturi među državama koje sudjeluju u programu Kreativna Europa. Druga faza projekta provodi se u razdoblju od kraja 2020. do kraja 2021. godine, a provodi ga partnerski konzorcij Goethe institut, Institut Français i Izolyatsia.

 

U prosincu 2020. godine otvorena su dva poziva za mobilnost umjetnika i kulturnih profesionalaca u području glazbe i književnih prijevoda, koje će se provesti u razdoblju do 30. studenog 2021. godine. Pozivi su bili namijenjeni skladateljima, glazbenicima, pjevačima i književnim prevoditeljima, a rok za prijavu bio je 28. veljače 2021. godine.

Na poziv za književne prevoditelje zaprimljeno je 178 prijava od kojih je odobreno 17 projekata koji su obuhvatili ukupno 20 pojedinaca.

REZULTATI

Na poziv namijenjen glazbenicima, pjevačima i skladateljima zaprimljena je 481 prijava od kojih je odobreno 66 projekata koji obuhvaćaju 108 pojedinaca.

REZULTATI

Od hrvatskih prijavitelja, odobrena je prijava Srđana Bulata na pozivu za glazbenike. Čestitamo!

Svaku prijavu neovisno su ocjenjivala po dva stručnjaka specijalizirana za odgovarajuće područje. Kriterij koji su se ocjenjivali su relevantnost, priprema/izvedivost i rezultat koji se želi postići.

U narednom razdoblju očekujemo objavu rezultata poziva za arhitekte.Rezultati će biti objavljeni na službenoj stranici i-Portunusa.